Eksotiske rejser til Dubai

Mange turister har efterhånden besøgt de fleste traditionelle turiststeder rundt omkring i verden, og de bør fremover overveje rejser til Dubai, da dette relativt nye rejsemål både er attraktivt og eksotisk, så her kan man både opleve en solrig ferie på luksushotel og få en uforglemmelig badeferie, og samtidig kan man besøge mange interessante attraktioner og seværdigheder, da man i Dubai gør meget for at tiltrække turisterne.

Dubai er ét af syv emirater, der udgør de Forenede Arabiske Emirater. Abu Dhabi er det største emirat, men det næststørste er Dubai. Man kan for eksempel finde billige rejser til Dubai hos Spies Rejser på deres hjemmeside, og det er et glimrende forslag til en sommerferie for hele familien, hvor man kan forkæles med luksus i komfortable omgivelser i et varmt klima.

storby

Hvilke oplevelser er der i Dubai? 

Når man rejser til Dubai kan man finde masser af unikke seværdigheder og attraktioner, og samtidigt kan man slappe af på luksushotellet og nyde tilværelsen på en behagelig og afslappet måde. Her skinner solen året rundt, og der er masser af lange og herlige badestrande især i området langs Jumeirah Beach. Her finder man flere store seværdigheder såsom Burj Kalifa, der er verdens højeste bygning og indeholder verdens største shoppingcenter.

Selv om her findes storbyer med alle nutidens moderne bekvemmeligheder, så kan man alligevel mærke ørkentilværelsen, som er flere tusinde år gammel, så tankerne ledes nemt hen på Tusind og én nats eventyr, idet man kan besøge de lokale basarer på markedet og føle den gamle og charmerende handelsstemning. Om aftenen kan man desuden opleve et sprudlende og livligt natteliv, så der er masser af muligheder for underholdning under hele ferien.

 

Hvilke seværdigheder skal man lægge vejen forbi i Dubai? 

Her kommer en oversigt for de ti mest populære attraktioner i Dubai, men der findes naturligvis mange andre spændende seværdigheder at besøge.

  1. Burj Khalifa i Downtown Dubai er uden sammenligning den største attraktion og Dubais vartegn, da tårnet er 828 meter højt. Man kan bare på et minut komme op på 124. etage, hvor fra man har en unik udsigt over området.
  2. Burj Al Arab i Jumeirah er et 7-stjerners luksushotel, der tidligere var Dubais vartegn, og bygningen kaldes for Sejlet på grund af dens specielle udseende.
  3. Dubai Mall er et shoppingcenter med mere end 1200 butikker, og her finder man også specielel seværdigheder som omfatter et kæmpe akvarium, en indendørs forlystelsespark samt ikke mindst en skøjtebane med olympiske mål.
  4. Dubai Fountain ligger udenfor Dubai Mall, og det er en mægtig kunstig sø, hvor der hele tiden opføres et ”springvandshow” med lys og musik. Det ser imponerende ud især om aftenen, hvor man tydeligt kan se vandstråler skyde 150 meter op i luften i takt til musikken.
  5. Ski Dubai er utroligt nok en indendørs skibakke, der ligger midt i Mall of the Emirates. Her findes ikke mindre end 5 skibakker, hvor den længste bakke er 400 m lang.
  6. Madinat Jumeirah kan bedst betegnes som en by i byen, da området indeholder masser af butikker, underholdning samt enestående hoteller.
  7. Dubai Creek er den flod, der adskiller de to områder Deira og Bur Dubai, og oplevelsen på bådene minder meget om det oprindelige Dubai.
  8. Dubai Gold Souk ligger i Deira, og her kan man købe guld med hjem fra ferien. Her findes udstillet mere end 25 tons guld, så bare at se dette er et tilløbsstykke i sig selv.
  9. Dubai Museum fra 1799 er byens ældste bygning, og her fortælles Dubais historie gennem tiderne. Mna kan se alt fra gamle fiskerbåde, beduinlejre til kostumer og perlesmykker.
  10. Jumeirah Mosque er en speciel moske, idet alle er velkomne her. I alle andre moskeer tillader man kun muslimer at besøge. Hvis man vil lære mere om Islam, kan dette være et godt sted at starte, men man bør komme anstændigt påklædt.