Mange unge mennesker vælger at holde et sabbatår, hvor man både kan opleve verden og måske tjene lidt penge at starte op på til fremtiden. Man kan få oplevelser for livet rundt omkring i verden, og man bliver mere afbalanceret i tilværelsen, da man med en bred rejseerfaring vil kunne kende til andre kulturer og forstå verden bedre.

I det følgende beskrives nogle af de spændende muligheder, som unge kan vælge mellem for eksempel mellem to studier. Det er især populært at rejse ud efter studentereksamen eller handelsskolen, før man måske skal indkaldes til militæret, starte på job eller påbegynde en videregående uddannelse.

Hvilke muligheder er der?

Verden ligger klar og åben for dine fødder, men man må naturligvis påregne en del udgifter til en rejse rundt omkring i verden i et sabbatår, så derfor vælger mange at kombinere turen med et job eller frivilligt arbejde. Det hjælper også på karaktererne, at man får noget erhvervserfaring, som man også kan få i et sabbatår, da man jo kan inspireres af nye kulturer under fremmede himmelstrøg.

Man kan udfordre sin egen opdagertrang til at opleve verden og undersøge mulighederne ved at være globetrotter, og man kan nemt stifte nye venskaber på turen. Man kan for eksempel på en tur til Afrika kombinere en adventure rejse med frivilligt arbejde i måske Tanzania, Zanzibar, Kenya, Java, Nepal eller Indien.

På den måde kan man møde fremmede kulturer og også møde sjældne dyr som løver, orangutanger, skildpadder, pandaer mv. Man kan rimeligt nemt finde frivilligt arbejde på bondegårde, børnecentre, børnehaver og skoler rundt omkring i den 3. verden.

Hvordan vælger man en sabbatrejse?

På internettet findes der flere hjemmesider med projekter, hvor unge mennesker kan få rejsen betalt, mod de så arbejder på et projekt i nogle måneder, hvilket giver dig mange oplevelser og lærdom om livet og verden. Man står meget stærkere og mere moden efter en tur rundt omkring i verden, hvor man ser, hvorledes andre forsøger at klare hverdagens udfordringer. Rejserne går ofte til Afrika, Asien, Latinamerika og Mellemøsten, hvor problemerne er størst med sygdomme og undervisning.

Ved at give en tiltrængt hjælpende hånd kan man samtidigt få værdifulde erfaringer, der kan hjælpe dig til at stå stærkere forankret i livet fremover. På disse populære Work Camps kan man for et lavt beløb få både kost og logi, og kun din fantasi sætter mulighederne for dit valg, og du kan heller ikke undgå at møde nye spændende mennesker med samme holdninger og livssyn som dig selv.