Måske en voldsom overskrift, men nogle steder kræver altså et besøg, inden du går bort. Steder som er så fantastiske og unikke, at det ikke er sikkert, at de består om flere hundrede år – eller i den nærmeste fremtid grundet klimaforandringer, menneskesskabte eller ej. Får du derfor lyst til at tage af sted på rejser, når jeg lige om lidt åbner en helt ny og fantastisk verden for dig, skal du endelig kaste dig ud i det.

 

strand

 

Maldiverne

En af de helt store rejser du bliver nødt til at tage på én gang i dit liv, er Maldiverne. Det er en østat, som ikke tåler sammenligning af nogen art. De mange tusinde øer er lige nu i overhængende fare for at synke i havet grundet faren for havstigninger forårsaget af klimaforandringerne.

Det er noget af en skam, hvis det bliver en realitet, da Maldiverne må være Jordens svar på Paradis. Her finder du nemlig kridhvide strande, mørkeblåt og klart vand, laguner i massevis, svajende palmer over det hele, samt et koralrev der rummer mange af de fisk, alle dykkere drømmer om at se. Det er en af de rejser, som du ikke må snyde dig selv for – for det kan en dag blive for sent.

 

kanal

 

Venedig

Venedig er en af de steder, du godt kan nå at få sparet op til, inden det er for sent. Det ligger i Italien, og kræver derfor ikke mere end pengene til en flybillet, hvilket ikke er det store, da det ikke er længere væk, end det er. Men, en af dine rejser skal gå hertil, da Venedig så småt er begyndt at synke. Hvert år bliver det observeret, at byen er sunket lidt mere end sidste år, samtidig med at de oplever flere og flere oversvømmelser. Det er en charmerende by, som du skal opleve, inden det bliver for sent.

 

skildpadde

 

Great Barrier Reef

Du kender det helt sikkert; verdens største koralrev. Men, det bliver det ikke ved med at være, hvis ikke der gøres noget ved temperaturstigningerne. På blot 30 år er det faldet med mere end halvdelen af sin størrelse, og kan være helt væk i 2030. Det er lige om lidt, og ville være noget af en katastrofe! Brug en af dine rejser på at tage dertil – måske du kan deltage i projekter, som kan være med til at bevare koralrevet?