Der findes heldigvis masser af muligheder for at kunne tjekke et feriested ud i forvejen, så man trygt kan bestille en rejse til det ønskede feriemål. Tidligere måtte man jo nøjes med at se i de farvestrålende rejsekataloger hos rejsebureauerne, og virkeligheden kunne være en lidt anden, når man først når frem. I dag kan man på nettet tjekke op på den nuværende situation på alle feriesteder i verden ved hjælp af praktiske websider, hvor man beskriver feriestedet i detaljer.

Brug sociale medier til at tjekke feriestedet

Når man går ind på rejsebureauernes hjemmesider, så er der jo rigtig mange feriedestinationer at vælge imellem, og de kan jo virke ret ens og svære at skelne fra hinanden. Man kan naturligvis tjekke hotellets stand og faciliteter, og man kan tjekke de lokale seværdigheder, men det kan være svært at kontrollere stemningen på feriestedet. Men i dag findes der så mange forskellige sociale medier såsom disse:

  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • Apps hos Apple og Google

Ved at tjekke disse steder ud i forvejen, så får man beskrivelser og videoer fra almindelige turister, der gerne deler ud af deres erfaringer, så her finder man både ris og ros. På den måde kan man få et slags øjebliksbillede af andre folks bedømmelse, så det virker lidt ligesom en karakter hos Trustpilot.

Youtube videoer

Et af Danmarks største rejsebureauer er Spies Rejser, og de anvender i høj grad de sociale medier til at lade turisterne komme til orde med feedback på rejserne, og samtidigt kan alle se videoer af feriestedet for eksempel på Youtube. Her kan man se mere om Spies Rejser på Youtube, således man meget nemmere får et indtryk af det enkelte feriested, før man tager det endelig valg af ferierejse. Man kan for eksempel i Youtube skrive søgeordene Paris Spies Rejser, og straks kommer der videoer frem om hvordan man kan holde ferie i Paris med Spies Rejser.