Mange enlige, par eller familier er ofte på udkig efter en billig ferierejse, og når man bor i Jylland, så er der mere praktisk at rejse fra Billund, da det er billigere og hurtigere at komme til Billund lufthavn, hvorfra der er masser af afgange til hele verden. Hvis man er lidt fleksibel med hensyn til rejsedatoen og kan rejse med kort varsel, så bør man tjekke de gode tilbud på afbudsrejser, da man her kan spare tusindvis af kroner på en rejse, og det gælder både flybilletter, charterrejser med hotel samt all inklusive. Der er kun få ulemper og mange fordele ved afbudsrejser, hvilket bliver skitseret her.

Fakta om afbudsrejser

Et kort tidsrum før flyafgangen har man nogenlunde overblik over, om visse passagerer har afbestilt netop deres rejse, og om flyselskabet har ledige sæder, og disse resterende pladser kaldes under ét for afbudsrejser. Udvalget af afgange og destinationer er derfor noget mindre end i de øvrige averterede rejser hos rejsebureauerne, og der er naturligvis rift om disse billige rejser, så man skal jævnligt holde øje med udbuddet, der både averteres på Tekst TV samt på hjemmesiderne.

Man kan mange gange spare mindst 20 % på en afbudsrejse, men hvis der kun er få dage før afrejsen, så kan man spare op mod 80 % på en afbudsrejse, så på den måde får man den billigst mulige rejse. Der kan dog være begrænsede antal pladser, så for større familier bliver udvalget ikke specielt stort.

De fleste anvender en rejsesøgemaskine til at finde de bedste tilbud på rejser, og Momondo er den største og mest populære hjemmeside til at finde billige rejser på, og man kan endda vælge afbudsrejser fra Billund hos Momondo, således man netop udvælger det ønskede land, hvorefter mulighederne listes i rækkefølge efter pris og efter dine søgekriterier. Man opnår de største besparelser, når man vælger all inclusive, da man så får rabatten på hele billetprisen og dermed billig overnatning og billige måltider.

Rejs kun med troværdige rejsebureauer

Rejsebranchen har gennem utallige år oplevet masser af konkurser, og derved kan man risikere at strande i udlandet uden at kunne komme hjem på sin billet, da rejseselskabet i mellemtiden er gået konkurs. Derfor bør man ved køb af en rejse altid først tjekke, om det valgte rejsebureau er medlem af Rejsegarantifonden, da dette er forbrugerens sikkerhed for, at kunne få erstatning til køb af en tilsvarende rejse, som man netop er gået glip af. Man kan læse mere om erstatningsmulighederne på Rejsegarantifondens hjemmeside, hvor der blandt andet fremgår, at man kan opnå erstatning på en flybillet, såfremt disse enkle krav er opfyldt:

  1. Man har købt og betalt rejsen.
  2. Selskabet som solgte billetten er gået konkurs.
  3. Rejsen skal være fra en dansk lufthavn.